Lepšiu kombináciu na Cheesecake snáď nenájdete, nutella a smotana. Navyše vás dostane nielen svojou chuťou, ale i vzhľadom. Po rozkrojení vyzerá efektívne, vďaka dvojfarebnosti krému.
Potrebujeme: na 8 porcií
korpus:
340 g Oreo sušienok
110 g rozpusteného masla
Plnka:
750 g smotanového syra
200 g smotany na šľahanie 35%
140 g Nutelly
10 g vanilkového extraktu
65 g cukor múčky
postup:
1. Oreo sušienky dáme do mixéra a rozdrvíme ich, pridáme maslo a mixujeme do doby než je zmes vlhká.
2. Zmes dáme do tortovej formy (priemer 20 cm) a natlačíme na spodok a kraja, pomôžeme si prstami či lyžičkou. Dáme do chladničky.
3. Teraz si pripravíme náplň: do misy si dáme smotanový syr, cukor a vanilkový extrakt. Vyšľaháme ručným mixérom do hladkej konzistencie.
4. V druhej mise si vyšľaháme smotanu. Po častiach ju pridávame do prvej misy. Zmes si rozdelíme na 2 časti. Do jednej vmiešame nutellu.
5. Do tortovej formy si budeme dávať náplň v dvoch vrstvách. Začneme 3 lyžicami smotanového krému, medzi ktorými necháme medzeru (pozri video 2:14). Do medzier dáme nutellový krém. Rovnako to urobíme aj v druhej vrstve. Tortovú formu ľahko pretrepeme, aby sa nám zmes rovnomerne rozliala.
6. Vezmeme si nôž a urobíme špirály po celom povrchu a skrz celý krém (pozri video).
7. Dáme vychladiť minimálne na 6 hodín, najlepšie však cez noc.
zdroj: Home cooking adventure