Zemiakové placky v celej svojej jednoduchosti – chutné, ľahko pripraviťelné a lahodné.
Tento recept bude oslovovať mnohých ľudí, poteší priaznivcov aj vegetariánskej stravy . To je niečo!
Zemiakové placky
Potrebujeme:
6 stredných zemiakov
1 vajce
100 g múky hladkej
rastlinný olej na mazanie
soľ a korenie
sezamové semienka (bazalka,oregano)na posypanie
Postup:
Olúpané zemiaky uvaríme, v osolenej vode. Varíme kým nevznikne zemiaková kaša. Do ochladnutej kaše pridáme vajce, soľ (v prípade potreby), korenie.
Pridáme múku a vymiesime cesto. Pokiaľ bude hmota príliš lepkavé, namažeme ruky s rastlinným olejom , múkou, aby sa nelepili.
Rozdeľte cesto na 6-7 častí, urobyť placky, každú placku poprášime múkou a vytvoríme koláč s hrúbku asi 1,5 cm.
Plech na pečenie pomastíme olejom, poukladáme placky. Pomastíme rastlinným olejom, posypeme sezamovými semienkami a korením (voliteľné). Pečieme pri 200 stupňoch až do zlatohneda.
Naše koláčiky vyzerajú príliš chutne a neodolatelne , je prakticky nemožné, aby počkali, až budú dostatočne vychladnuté! Chrumkavé a voňavé, sú perfektným doplnkom k polievkam a šalátom ako aj samostatné jedlo.
Snažte sa variť “Presne podla receptu!”
Zdroj: takprosto cc