To musíte isto vyskúšať, koláč plný úžasnej čokolády. Je jednoducho neodolateľný a plný chuti. Keď okoštujete nebudete môcť prestať jesť.
Potrebujeme:
260 g maslo
50 g práškový cukor
3 lyžice mlieko
150 g hladká múka
600 ml smotana na šľahanie
420 g kvalitná čokoláda
4 ks bielky
2 ks vajcia
štipka soľ
postup:
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie okrúhleho tvaru. Dôkladne ju vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou.
- 100 g masla nakrájame na kocky, pridáme cukor, mlieko a štipku soli. Dôkladne vyšľaháme do peny a postupne pridávame múku. Cesto spracujeme do guľôčky a odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.
- Cesto vyvaľkáme do požadovanej veľkosti formy. Pečieme cca 12 – 15 minút.
- Čokoládu nalámeme do misky (300 g), pridáme 150 g masla. Necháme vo vodnom kúpeli rozpustiť. 500 ml smotany na šľahanie ohrejeme na miernom ohni a pridáme k čokoláde. Vymiešame do hladka a pridáme vajcia (2 ks).
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny a jemne ich vmiešame do čokoládovej hmoty.
- Pripravenú čokoládovú hmotu navrstvíme na cesto a dáme zapiecť do rúry (25 minút). Po 25 minútach koláč vyberieme a necháme 2 hodiny odpočívať.
- 120 g čokolády a 10 g masla rozpustíme vo vodnom kúpeli a následne pridáme 100 ml teplej smotany na šľahanie. Nalejeme na vychladnutú čokoládovú plnku a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Zdroj: Vk