Potrebujeme:
Na korpus:
Olej na vymastenie plechu
6 lyžíc / 90g masla
5 štvorčekov / 20g horkej čokolády
7 lyžíc / 35g drvených čokoládových sušienok
0,5 kg jahôd
Na náplň:
2/3 hrnčeka / 150g cukru
¼ hrnčeka / 35g kukuričného škrobu
2 lyžice / 17 g holandského kakaa
¼ čajovej lyžičky / 5 g mletého zázvoru,
štipka muškátového orieška
štipka soli
6 vaječných žĺtkov
2 ½ hrnčeka / 550ml plnotučného mlieka
120g horkej čokolády
½ lyžice whiskey
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
postup:
Maslo a nasekanú čokoládu vložíme do misky, rozohrejeme. Buď vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke. V mikrovlnke ju však nenchávejte dlhšie ako 30 sekúnd, inak sa môže spáliť. Roztavenú čokoládu a maslo premiešame a do zmesi prisypeme rozmrvené sušienky.
Túto hmotu potom nanesieme do vymastenej formy ako dno torty. Dáme na 30 minút do chladničky.
V hrnci zmiešame cukor, škrob, kakaový prášok, zázvor, muškátový oriešok, soľ a vaječné žĺtky. Do tejto zmesi postupne za stáleho miešania prilievame mlieko. Potom dáme na mierny plameň a varíme cca jednu minútu, kým zmes nezhustne.
Zhustnutý krém zložíme zo sporáka, pridáme čokoládu a zašľaháme. Potom pridáme vanilkový extrakt a whiskey.
Vyberieme korpsus z chladničky a vystelieme ho pokrájanými jahodami. Ako náhle je dno vyskladané, zalejeme ho pripraveným krémom a dáme na dve hodiny do chladničky.
Odporúčame podávať so šľahačkou a jahodami na ozdobu. Dobrú chuť!
Zdroj : coolinarika