Budeme potrebovať:
500 g mascarpone
350 ml smotana na šľahanie
250 g jemný tvaroh
600 g maliny
200 ml malinový sirup
4 lyžice rum
350 g dlhé detské piškóty
2 bal. stužovač šľahačky
kakao na posypanie
Postup:
1.
Pripravíme si poháre alebo formu, do ktorej budeme vrstviť jednotlivé poschodia. Maliny spolu so sirupom a rumom ohrejeme v hrnci na miernom ohni.
2.
V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom do tuhej šľahačky. V inej miske vymiešame jemný tvaroh s mascarpone, pomaly po lyžiciach pridáme vyšľahanú šľahačku a zľahka premiešame.
3.
Dlhé detské piškóty nalámeme na tak veľké kúsky, aby sa vmestili do pohára alebo ak používate formu, lámať ich nemusíte, namočíme ich do malinového rozvaru a ukladáme na dno pohárov alebo do formy. Navrstvíme mascarpone krém, polejeme trochou rozvaru s malinami, znova poukladáme namočené piškóty a takto postup opakujeme dovtedy, pokiaľ neminieme všetky suroviny.
4.
Vrch potrieme tenkou vrstvou krému a bohato posypeme kakaom. Kakao preosejte cez jemné sitko, bude to vyzerať úhľadnejšie. Odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny a môžeme podávať.
Zdroj: Coolinarika