Táto marináda vám doslova vyrazí dych, kuracie prsia sa po nej doslova rozplývajú na jazyku. Na prípravu marinády vám postačí len pár základných surovín, ako je napríklad smotana, citrónová kôra, soľ a korenie a samozrejme nesmiete vynechať ani bylinky.
Potrebujeme:
2 šálky kyslej smotany
z1/2 citrón – kôra
podľa chuti soľ a korenie
podľa chuti bylinky (napr. kôpor, tymián, …)
postup:
- Mlieko, sladká alebo kyslá smotana, prípadne kyslé mlieko pôsobí na mäso tak, že po vysmažení je extra jemné a chutné. Pripravte si marinádu deň vopred, namarinujte mäso a uvidíte, jemnejšie mäso ste nejedli.
- Pripravíme si kyslú smotanu, ktorú dáme do misky.Citrón poriadne umyjeme pod tečúcou vodou a na jemnom strúhadle nastrúhame polovicu citróna. Krásne zvýrazní chuť a marinádu osvieži.
- Osolíme a okoreníme, pridáme bylinky podľa chuti.Osvedčil sa najviac kôpor.
- Do takto pripravenej marinády namočíme kuracie prsia, kuracie nohy alebo krídla. Je to na vás.
- Najlepšie je mäso marinovať celú noc. Po vysmažení alebo grilovaní bude mäso chrumkavé a veľmi šťavnaté.Dobrú chuť.
Zdroj: tipehero