Fantastická nepečená kokosová bábovka s jahodami

k-jmbghf

 Suroviny:

 250 g dlhé detské piškóty,
350 g mascarpone alebo jemný tvaroh,
100 g práškový cukor,
50 g kokos,
200 g jahody,
vodu a citrónovú šťavu,
100 ml smotana na šľahanie,
kokos na posypenie a jahody na ozdobu.

Postup:

1.
Pripravíme si bábovkovú formu, ktorú vyložíme papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou.

2.
Mascarpone alebo jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a pridáme aj kokos. Premiešame.

3.
Jahody nakrájame na menšie kúsky a vodu zmiešame v miske s citrónovou šťavou.

4.
Do vody ponoríme dlhé detské piškóty a necháme ich napiť sa vodou s citrónom, aby sa dobre “poukladali” do bábovkovej formy.

5.
Môžeme vrstviť. Prvá vrstva budú namočené detské piškóty, poukladáme jahody, navrstvíme mascarpone krém, znova piškóty a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Ukončíme to piškótami a odložíme na hodinu do chladničky.

6.
Po hodine opatrne vyberieme bábovku z formy (pomôžeme si papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou, ktorou sme vystlali formu). Povrch odzobíme šľahačkou, jahodami a posypeme kokosom.

Zdroj: Giallozafferano

You Might Also Like