Suroviny:
250 g dlhé detské piškóty,
350 g mascarpone alebo jemný tvaroh,
100 g práškový cukor,
50 g kokos,
200 g jahody,
vodu a citrónovú šťavu,
100 ml smotana na šľahanie,
kokos na posypenie a jahody na ozdobu.
Postup:
1.
Pripravíme si bábovkovú formu, ktorú vyložíme papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou.
2.
Mascarpone alebo jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a pridáme aj kokos. Premiešame.
3.
Jahody nakrájame na menšie kúsky a vodu zmiešame v miske s citrónovou šťavou.
4.
Do vody ponoríme dlhé detské piškóty a necháme ich napiť sa vodou s citrónom, aby sa dobre “poukladali” do bábovkovej formy.
5.
Môžeme vrstviť. Prvá vrstva budú namočené detské piškóty, poukladáme jahody, navrstvíme mascarpone krém, znova piškóty a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Ukončíme to piškótami a odložíme na hodinu do chladničky.
6.
Po hodine opatrne vyberieme bábovku z formy (pomôžeme si papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou, ktorou sme vystlali formu). Povrch odzobíme šľahačkou, jahodami a posypeme kokosom.
Zdroj: Giallozafferano