Pripravte si chutnú tortu bez pečenia jej príprava je jednoduchá.
Potrebujeme:
Na korpus:
300 g – sušienky
125 g – maslo
1 bal. – mliečna čokoláda
Na plnku:
3 bal. – biela čokoláda
600 ml – smotana na šľahanie
2 lyžice – práškový cukor
2 lyžice – prášková želatína
čokoláda na ozdobu
Postup:
1.
V miske rozpustíme maslo a mliečnu čokoládu vo vodnom kúpeli.
2.
Keď je čokoláda rozpustená, pridáme rozmixované alebo nalámané sušienky. Premiešame a základ navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie o priemere 22 cm. Lyžicou pekne zatlačíme cesto rovnomerne po celom dne a formu dáme do chladničky.
3.
Pustíme sa do prípravy krému. Práškovú želatínu pripravíme klasickým spôsobom (podľa návodu na obale). V malom množstve vody ju rozmiešame a odložíme, aby napučala.
4.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so 100 ml smotany na šľahanie. Rozpustenú čokoládu odstavíme, pridáme napučanú želatínu a miešaním celú hmotu spojíme. Odložíme a pokračujeme v príprave.
5.
Smotanu na šľahanie (500 ml) vyšľaháme do tuhej šľahačky. Keď máme vyšľahanú šľahačku pridáme práškový cukor. Krátko mixérom spojíme.
6.
Trochu šľahačky pridáme k rozpustenej bielej čokoláde a premiešame a následne čokoládovú hmotu pridáme k celej šľahačkovej hmote. Vareškou premiešame a navrstvíme na základ. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
7.
Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou. Môžeme ozdobiť napr. ovocím, cukríkmi. Dobrú chuť.
Zdroj: przepisy.pl