Fantastická nepečená torta z bielej čokolády!

biu

Pripravte si chutnú tortu bez pečenia jej príprava je jednoduchá.

Potrebujeme:

Na korpus:

300 g – sušienky
125 g – maslo
1 bal. – mliečna čokoláda

Na plnku:

3 bal. – biela čokoláda
600 ml – smotana na šľahanie
2 lyžice – práškový cukor
2 lyžice – prášková želatína
čokoláda na ozdobu

Postup:

1.

V miske rozpustíme maslo a mliečnu čokoládu vo vodnom kúpeli.

2.

Keď je čokoláda rozpustená, pridáme rozmixované alebo nalámané sušienky. Premiešame a základ navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie o priemere 22 cm. Lyžicou pekne zatlačíme cesto rovnomerne po celom dne a formu dáme do chladničky.

3.

Pustíme sa do prípravy krému. Práškovú želatínu pripravíme klasickým spôsobom (podľa návodu na obale). V malom množstve vody ju rozmiešame a odložíme, aby napučala.

4.

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so 100 ml smotany na šľahanie. Rozpustenú čokoládu odstavíme, pridáme napučanú želatínu a miešaním celú hmotu spojíme. Odložíme  a pokračujeme v príprave.

5.

Smotanu na šľahanie (500 ml) vyšľaháme do tuhej šľahačky. Keď máme vyšľahanú šľahačku pridáme práškový cukor. Krátko mixérom spojíme.

6.

Trochu šľahačky pridáme k rozpustenej bielej čokoláde a premiešame a následne čokoládovú hmotu pridáme k celej šľahačkovej hmote. Vareškou premiešame a navrstvíme na základ. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.

7.

Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou. Môžeme ozdobiť napr. ovocím, cukríkmi. Dobrú chuť.

Zdroj: przepisy.pl

You Might Also Like