Veľmi jednoduchá príprava, skvelá chuť, dobrá voľba pre slávnostné príležitosti!
Potrebujeme:
1 kus bravčové koleno (800 – 1 000 g)
5 – 6 strúčikov cesnaku
1 lyžička soli
1 lyžička mletého čierneho korenia
1 čajová lyžička medu
1 polievková lyžica majonézy
1 malá lyžička horčice
1 čajová lyžička korenia
Postup:
1. Koleno očistite nožom, dobre ho umyte a osušte. Urobte niekoľko hlbších rezov na koži a vložte strúčiky cesnaku prekrojené na polovicu.
2.Zmiešajte všetky prísady okrem cesnaku do zmesi. Zmes votrite pod kožu.
3.Mäso nechajte marinovať najlepšie od večera až do rána.
4.Vložte marinované koleno do pekáča a pečte pri 160 – 170 stupňov 2 – 2,5 hodiny. Ak koža na kolene nezačervenala do 2,5 hodiny, zvýšte teplotu. Po vypnutí rúry nechajte koleno v rúre 30 minút. Dobrú chuť.
Zdroj: bidista.com