Potrebujeme:
5 vajec
5 lyžíc cukru
5 lyžíc múky
3 lyžice kakaa
1 bal. prášku do pečiva
100 ml oleja
100 ml mlieka
Na preliatie:
100 ml mlieka
4 lyžice cukru
3 lyžice rumu
Poleva:
500 ml šľahačková smotana
300 g čokolády na varenie
Postup:
- Na cesto si ušľaháme žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridávame sypké prísady – múku, prášok do pečiva a kakao.
- Potom pridáme tekuté prísady – olej, mlieko a dobre premiešame. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a postupne ho vmiešame do žĺtkovej hmoty.
- Cesto vylejeme na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20-30 minút pri teplote 175 stupňov.
- Kým sa koláčik pečie, pripravíme si mliečnu zálievku.
- Teplé mlieko postupne na miernom plameni zahrievame s cukrom a keď sa rozpustí, na záver pridáme rum a odstavíme.
- Na polevu si dáme na plameň smotanu na šľahanie, nalámeme do nej čokoládu a necháme rozpustiť.
- Hneď po upečení na ešte horúci koláč vylejeme zálievku.
- Na záver polejeme polevou a necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť. Zdroj: coolinarika.com