Fantastické jogurtové placky plné jarnej zelenej cibuľky

q-tym3-hlae

POTREBUJEME:

200 ml bieleho jogurtu,
200 g hladkej múky,
1 celé vajíčko,
zväzok jarnej zelenej cibuľky,
1/2 lyžičky jedlej sódy,
1/2 lyžičky soli,
rastlinný olej na smaženie.

POSTUP:

1.
Zelenú cibuľku nakrájame na malé kúsky a vložíme ich do misky. Pridáme biely jogur, hladkú múku, vajíčko, sódu, soľ (môžete pridať aj rôzne korenie, ktoré vám najviac chutí) a všetko spolu dôkladne premiešame.

2.
Hmotu necháme postáť, aby sa všetky chute prepojili. Použite hustejší jogurt. Ak máte redší, pridajte viac múky a o trochu viac sódy. Cesto by malo byť hustejšie, aby sa na panvici pri vytváraní placiek neroztekalo.

3.
Na panvici rozpálime olej a lyžicou vrstvíme placky. Smažíme z oboch strán do zlata. Vysmažené ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a podávame s kyslou smotanou alebo s dipom z bieleho jogurtu a cesnaku.

Zdroj: Vk

You Might Also Like