Naše babičky dokázali aj z tých najobyčajnejších surovín vykúzliť chutné sladké dobroty. Vyskúšajte asi 100 rokov starý recept na fantastické Mrázikové kolieska.
Budeme potrebovať:
600 g – hladká múka
200 g – maslo / margarín
200 ml – mlieko
20 g – droždie
rum podľa chuti
krištálový cukor na posypanie
Na vylepšenie chuti
citrónová kôra
Postup:
1.
Trochu mlieka zohrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždie. Necháme vzísť kvások a následne ho pridáme k ostatným surovinám, ktoré sme zmiešali v druhej miske.
2.
Na zvýraznenie chuti sa tento klasický recept obohatil o citrónovú kôru. Dodá sviežu chuť.
3.
Zo spracovaného cesta na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme hrubší plát cca 5 mm (nemusíme čakať, kým cesto vykysne, pracujeme hneď), z ktorého vykrojíme rôzne tvary pomocou formičiek.
4.
Kolieska alebo iné tvary poukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 20 minút.
5.
Kolieska prevlečieme cez šnúrku a namočíme ich do horúcej vody a ihneď ich vyberieme a obalíme v cukre.
Zdroj:Coolinarika