Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame.
Potrebujeme:
Na 2 porcie:
2 plátky z hovädzieho stehna (celkom asi 300 g)
1 natvrdo uvarené vajce
1 kyslá uhorka
3 lyžice plnotučnej horčice
1 párok
3 cibule
1 lyžica masti
40 g slaniny
1 lyžica hladkej múky
0,5 litra hovädzieho vývaru
soľ
korenie
Postup:
Celkový čas prípravy: 120 min
Hovädzie plátky naklepte, osoľte a okoreňte z oboch strán. Jednu stranu potrite horčicou. Na jeden (užší) koniec plátku položte rozkrojené vajcia, polku kyslej uhorky, kúsok párku a malý klin cibule. Pri rolovaní sa snažte strany plátku mäsa prehýbať dovnútra, aby sa roláda dobre uzavrela. Omotajte povrázkom alebo použite špáradlo.
Zvyšnú cibuľu a slaninu nakrájajte nadrobno. V kastróle rozpáľte masť a vtáčiky opečte zo všetkých strán. Mäso vyberte na tanier. Do výpeku nasypte cibuľu a slaninu a pozvoľna opekajte dohneda. Poprášte múkou a opäť restujte. Zalejte vývarom, pridajte lyžicu horčice a premiešajte. Vtáčiky vložte späť, priklopte hrniec a pozvoľna duste asi 1,5 hodiny.
Mäkké rolády vyberte z hrnca, omáčku prepasírujeme, dochuťte prípadne soľou a korením. Podávajte s knedľou. Dobrú chuť.