Tento jednoduchý recept na tradičné talianske tiramisu si Vás okamžite získa. Základom dezertu je mascarpone a čerstvé jahody. Nechýbajú ani cukrárske piškóty namáčané do sladkého sirupu.
Potrebujeme:
Na 8 porcií
Na guľatú tortovú formu :
200 ml voda
3 balíčky vanilkový cukor
100 g cukor kryštál
500 g jahody
400 ml smotana na šľahanie
citrónová šťava
400 g mascarpone
kakao
30 ks cukrárske piškóty
Postup:
1.Z vody a cukru uvaríme na sirup. Po odstavení zo sporáka pridáme šťavu z jedného citróna a necháme vychladnúť.
2. Mascarpone vymiešame s 400 g rozmixovaných jahôd a vanilkovým cukrom, podľa chuti môžeme pridať ešte práškový cukor.
3. V druhej miske vyšľaháme smotanu a zmiešame s jahodovou zmesou.
4. Piškóty namáčame vo vychladnutom sirupe a vyložíme nimi dno tortovej formy.
5.Navrstvíme 1/2 krému, posypeme nadrobno nakrájanými jahodami a postup opakujeme. 6.Vrch husto posypeme kakaovým práškom.
7. Nakoniec poukladáme na polky prekrojené jahody.
Odložíme do chladničky najlepšie do druhého dňa.
Dobrú chuť.