Pripravte pečené mäsové gule, zapečené spoločne s zemiakovou kašou, toto jedlo je jednoduché určite Vás príjemne prekvapí.
Potrebujeme:
700 g zemiakov
60 g masla
60 ml mlieka
200 g syra
350 g mletého mäsa, napr. bravčové
2 vajcia
cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ, korenie, podľa chuti
kôpor
Postup:
- Zemiaky si uvarte a urobte z nich zemiakovú kašu. Pridajte bielky, maslo a mlieko.
- Nakrájajte kôpor a tiež ho pridajte k zmesi.
- Mleté mäso zmiešajte s cibuľkou, prelisovaným cesnakom, pridajte žĺtky, osoľte, okoreňte.
- Mokrými rukami vezmite trochu mletého mäsa a urobte guľu, dovnútra vtlačte kocku syra.
- Pekáč vymastíte maslom a umiestnite do neho zemiakovú kašu, na ktorú dajte mäsové guľky plnené syrom.
- Potrite mäsové gule vaječným žĺtkom a polejte lyžicou mlieka.
- Vložte do predhriatej rúry a pečte na 190 stupňov po dobu 30-35 minút. Dobrú chuť.
Zdieľajte tento super recept na mäsové gule s Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
Zdroj: bucatarianoastra.online