Fantastické zapečené mäsové gule so syrom, cesnakom a cibuľou!

gup

Pripravte pečené mäsové gule, zapečené spoločne s zemiakovou kašou, toto jedlo je jednoduché určite Vás príjemne prekvapí.

Potrebujeme:

700 g zemiakov
60 g masla
60 ml mlieka
200 g syra
350 g mletého mäsa, napr. bravčové
2 vajcia
cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ, korenie, podľa chuti
kôpor

Postup:

  1. Zemiaky si uvarte a urobte z nich zemiakovú kašu. Pridajte bielky, maslo a mlieko.
  2. Nakrájajte kôpor a tiež ho pridajte k zmesi.
  3.  Mleté mäso zmiešajte s cibuľkou, prelisovaným cesnakom, pridajte žĺtky, osoľte, okoreňte.
  4. Mokrými rukami vezmite trochu mletého mäsa a urobte guľu, dovnútra vtlačte kocku syra.
  5. Pekáč vymastíte maslom a umiestnite do neho zemiakovú kašu, na ktorú dajte mäsové guľky plnené syrom.
  6. Potrite mäsové gule vaječným žĺtkom a polejte lyžicou mlieka.
  7. Vložte do predhriatej rúry a pečte na 190 stupňov po dobu 30-35 minút. Dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept na mäsové gule s Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú! 

Zdroj: bucatarianoastra.online

You Might Also Like