Dezerty s čokoládou patria medzi najobľúbenejšie zo všetkých. Takže hrajte na istotu upečte tieto slávne čokoládové košíčky z kefíru. Sú vláčne, nadýchané a plné zamatovo jemného krému z čokolády, smotany, masla a syra.
Potrebujeme:
180 g polohrubá múka
30 g kakao holandského typu
5 g soda
2 ks vajcia L
180 g práškový cukor
45 ml slnečnicový olej
250 ml kefír
Farebná cukrárenská dekorácia
Na čokoládový krém:
180 g čokoláda 60%
150 ml smotana na šľahanie
220 g maslo zmäknuté
400 g práškový cukor
200 g Syr Philadelphia
Postup:
1
-
Čokoládu nalámte na kúsky a polejte zohriatou smotanou. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí a nie je úplne hladká a lesklá. Vložte ju do chladničky na 20 minút.2Vymiešajte maslo a cukor do ľahkej peny, potom pri stredných rýchlostiach primiešajte viac ako polovicu čokoládovej ganache. Zvyšok ganache zmiešajte so syrom pri nízkych otáčkach a potom spojte dve časti krému, dávajte pozor, aby ste ho nešľahali. Vložte do chladničky.3Teraz rúru zahrejte na 180 ° C, formu na muffiny vyložte papierom alebo ešte lepšie silikónovými pohármi. V jednej miske dobre premiešajte múku, kakao a sódu. V druhej miske rozšľahajte vajcia s cukrom, potom postupne pridajte olej a kefír, nakoniec pridajte suchú zmes po častiach a spracujte. Pomocou dvoch polievkových lyžíc cesta naplňte dve tretiny košíčkov a pečte ich asi 25 minút. Z ochladených korpusov vyrežte stredy tenkým ostrým nožom alebo lyžičkou a vložte ich do misy a rozdrvte ich.4Naplňte korpusy krémom pomocou cukrárskeho vrecka, trochu ho pridajte do misy s omrvinkami a rukami z nich urobte malé placky. Zabaľte ich do cukrárskej výzdoby a umiestnite ich do stredov košíčkov. Ozdobte aj ich okraje. Košíčky vložte do chladničky a tesne pred podávaním ich vytiahnite. Dobrú chuť.