Pripravte si jednoduchý tvarohový dezert, ktorý u nás doma milujú hlavne deti.
Potrebujeme:
Cesto:
6 vajec
6 lyžíc práškového cukru
2 lyžice oleja
6 lyžíc polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
3 lyžice kakaového prášku
Krém:
250 g masla
500 g mäkkého tvarohu (tučného)
150 g práškového cukru
Poleva:
120 g čokolády na varenie
100 g masla alebo hery
2 lyžice mlieka
Postup:
1.Vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. S bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Sneh jemne primiešame do zmesi.
2.Vytvorené cesto pečieme v predhriatej rúre asi 10 min. pri 180 ° C na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu.
3. Vymiešame jemný krém z tvarohu, masla a cukru.
4.Vychladnutý piškótový plát potrieme krémom a necháme v chlade stuhnúť.
5. Nakoniec pripravíme polevu. Do rozpusteného tuku nalámeme čokoládu a miešame, až vznikne hladká hmota. Za stáleho miešania postupne pridávame lyžice mlieka. Polevou polejeme dezert a necháme stuhnúť. Dobrú chuť.