suroviny
- Na 2 kusy burgerov:
- 300 g mletého mäsa mix
- soľ
- korenie
- korenie Farmársky burger
- 1 lyžice kyslej smotany
- Anglickú slaninu (zhruba 2-3 plátky na jeden kus Bürger)
- Na náplň:
- 100 g tvrdého syra – použila som Gouda
- 50 g šunky
- 2 menšie kusy kyslých uhoriek
Postup prípravy receptu
- Mäso premiešame s korením a kyslou smotanou a vytvoríme 2 gule, každá asi 150g.
- Na trochu navlhčenej doske do nich vtlačíme plechovku piva, alebo nejakú podobnú nádobku.Vznikne nám akoby košíček.
- Ešte s plechovkou v mäse si misku upravíme.Dookola obtočíme slaninu, vyberieme plechovku a vzniknuté misky naplníme strúhaným syrom, šunkou a uhorkami.
- Pečieme horúcim vzduchom na 220 stupňov asi 25 min. Zdroj top recepty