Budeme potrebovať:
Spodné bielkové cesto:
3 ks – bielka
3 lyžice – kr. cukru
1 lyžička – oleja
2 lyžice – múky
1/2 lyžičky – prášku do pečiva
100 g – nahrubo pomletých arašidov
Krém:
250 ml – mlieka
3 ks – žĺtka
1/2 bal. – vanilkový puding
1 lyžica – múky
70 g – masla
3 lyžice – práškového cukru
50 g – horkej čokolády
Šľahačkový krém:
200 ml – smotany na šľahanie
40 g – cukru
1 bal. – stužovač šľahačky Smetafix
Ďalej budeme potrebovať:
500 g – maslových sušienok
100 ml – mlieka
200 g – Nutelly
Na ozdobenie:
strúhaná čokoláda
lieskové oriešky
Postup:
1.
Začneme s krémom. Z mlieka, žĺtkov, pudingu a múky uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Postupne k maslu pridávame vychladnutý puding a vymiešame na hladký krém.
2.
Bielkové cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne prilejeme olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a opatrne vmiešame do vyšľahaných bielkov, premiešame len lyžicou, nie mixérom. Bielkové cesto vylejeme do formy s priemerom 24 cm, posypeme nahrubo mleté arašidy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 12 – 15 minút.
3.
Upečené cesto vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Potrieme Nutellou a poukladáme sušienky namočené v mlieku. Navrstvíme polovicu vanilkového krému a poukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.
4.
50 g horkej čokolády rozpustíme nad parou, vylejeme do zvyšného vanilkového krému, premiešame. Takto pripravený čokoládový krém navrstvíme na keksy.
5.
Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom a vyšľaháme na tuhú šľahačku. Nanesieme na čokoládový krém, pekne uhladíme.
6.
Posypeme nastrúhanou čokoládou a ozdobíme lieskovými orieškami. Necháme na chladnom mieste najlepšie cez noc.
Zdroj: citromhab