Fenomenálna torta Kinder Bueno

60552830-4c329c7731ef45-full

Budeme potrebovať:

Spodné bielkové cesto:

3 ks – bielka
3 lyžice – kr. cukru
1 lyžička – oleja
2 lyžice – múky
1/2 lyžičky – prášku do pečiva
100 g – nahrubo pomletých arašidov

Krém:

250 ml – mlieka
3 ks – žĺtka
1/2 bal. – vanilkový puding
1 lyžica – múky
70 g – masla
3 lyžice – práškového cukru
50 g – horkej čokolády

Šľahačkový krém:

200 ml – smotany na šľahanie
40 g – cukru
1 bal. – stužovač šľahačky Smetafix

Ďalej budeme potrebovať:

500 g – maslových sušienok
100 ml – mlieka
200 g – Nutelly

Na ozdobenie:

strúhaná čokoláda
lieskové oriešky

Postup:

1.

Začneme s krémom. Z mlieka, žĺtkov, pudingu a múky uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Postupne k maslu pridávame vychladnutý puding a vymiešame na hladký krém.

2.

Bielkové cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne prilejeme olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a opatrne vmiešame do vyšľahaných bielkov, premiešame len lyžicou, nie mixérom. Bielkové cesto vylejeme do formy s priemerom 24 cm, posypeme nahrubo mleté arašidy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 12 – 15 minút.

3.

Upečené cesto vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Potrieme Nutellou a poukladáme sušienky namočené v mlieku. Navrstvíme polovicu vanilkového krému a poukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.

4.

50 g horkej čokolády rozpustíme nad parou, vylejeme do zvyšného vanilkového krému, premiešame. Takto pripravený čokoládový krém navrstvíme na keksy.

5.

Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom a vyšľaháme na tuhú šľahačku. Nanesieme na čokoládový krém, pekne uhladíme.

6.

Posypeme nastrúhanou čokoládou a ozdobíme lieskovými orieškami. Necháme na chladnom mieste najlepšie cez noc.

Zdroj: citromhab

You Might Also Like