Aj koláč ako cheesecake si môžete pripraviť v zdravšej verzii. Tento je jahodový, nepečený a chuťovo výborný.
Potrebujeme:
Na základ:
80 g rozmixované ovsené vločky
25 g kokosová múka
15 g strúhaný kokos
20 g vanilkový proteín (netreba)
50 ml voda
30 g rozmixované sušené brusnice (netreba)
20 g kokosový olej
10 g med
Na jahodovú časť:
350 g mrazené jahody (necháme rozmraziť)
1/2 balenia jahodový pudingový prášok
10 g med (alebo iné sladidlo)
Na krém:
500 g jemný tvaroh
40 g jahodový proteín (netreba, no v tom prípade viac sladidla)
10 g med
1 balenie (10g) plátková želatína
Postup:
-
Všetky ingrediencie na základ zmiešame. Vysypeme na dno okrúhlej formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie. Zmes rovnomerne natlačíme po dne.
-
Jahodový pudingový prášok rozmiešame v šťave z rozmrazených jahôd. Jahody rozmixujeme a dáme variť spolu s pudingovým práškom a medom. Varíme do zhustnutia.
-
Tvaroh, proteín a med zmiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale – plátky dáme na 10 minúť napučať do misky s 6PL vody. Potom ju dáme zohriať nad plameň a miešame, kým sa neroztopí (nevaríme!). K želatíne pridáme 2PL krému a premiešame. Túto zmes ihneď vmiešame do krému.
-
Polovicu krému rozotrieme na pripravený základ. Do druhej polovice primiešame 2 polievkové lyžice jahodovej zmesi a dáme na 1. časť krému. Zvyšnú jahodovú zmes rozotrieme na vrch koláča.