FITNESS bábovka z jabĺk a ovsených vločiek

2187-full

Výborná, zdravá a jednoduchá bábovka aj pre tých, ktorí si chcú udržať líniu!

Budeme potrebovať:

350 g – jablká
400 g – ovsené vločky
10 g – jedlá sóda
2 lyžice – olivový olej
220 g – biely jogurt
5 g – škorica
120 g – med
3 ks – vajcia
2 lyžice – kakao
brusnice, orechy, mandle, …

Postup:

1.

Pripravíme si suroviny. Jablká zbavíme šupky, nakrájame na menšie časti a tyčovým mixérom rozmixujeme na kašu. Ovsené vločky tiež tyčovým mixérom rozmixujeme na jemnú zmes.

2.

Bielka a žĺtka oddelíme. Žĺtka vymiešame s medom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. Nakoniec pridáme ovsené vločky zmiešané s jedlou sódou a škoricou. Lyžicou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

3.

Zmes rozdelíme na dve časti v pomere 2:1. Do menšej časti pridáme kakao a premiešame.

4.

Formu na bábovku potrieme kokosovým olejom, vypypeme rozmixovanými vločkami a vrstvíme striedavo obe cesta. Ak chceme v bábovke orechy, brusnice, mandle alebo iné chuťovky, vmiešame ich tesne pred vrstvením do formy (priemer formy cca 23 cm).

5.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov cca 55 – 60 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť pri otvorených dvierkach rúry a následne podávame s džemom alebo len tak ku kávičke. Je trochu tuhšia než klasická bábovka, ale chutí báječne. Dobrú chuť!

Zdroj: NejRecept

You Might Also Like