Pripravte si zdravý dezert jeho lahodná chuť Vás milo prekvapí.
Potrebujeme:
Na 8 porcií
vajcia 4 ks
med 3 lyžice
tvaroh nízkotučný 500 g
prášok do pečiva 1/4 lyžičky
kakao 3 lyžice
škorica 2 štipky
vysokopercentná čokoláda 100 g
Postup:
Celkový čas prípravy: 45 min
Bielky vyšľaháme do tuhého snehu.
Žĺtky vymiešame s lyžicou medu a kakaom do hladkej hmoty.
Potom sneh opatrne spojíme s kakaovou hmotou.
Rozotrieme na tortovú formu (na papier na pečenie) a pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C asi 12 minút.
Medzitým si ušľaháme tvaroh so škoricou a dvoma lyžicami medu (ja som pridala aj pol balíčka stužovača šľahačky).
Upečený vychladnutý vaječný korpus rozdelíme pozdĺžne na polovicu. Jednu polku pokryjeme tvarohom a prikryjeme druhou polovicou. Potrieme čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli.
Nechajte vychladnúť.
Dobrú chuť.