Tieto super fašírky sa skvele hodia do vegetariánskych burgerov. Dobre držia tvar a ich chuť je jednoducho neodolateľná.
Potrebujeme:
300 g mrazeného hrášku
150 g kel
1/2 brokolica
1 stonku zeleru
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
150 g ovsených vločiek
150 g strúhanky
30 g mletých vlašských orechov
1 lyžička talianskych byliniek (oregano, bazalka, rozmarín, tymián, šalvia a petržlen)
2 lyžičky sójovej omáčky
1 polievková lyžica horčice
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu. Vložte kel a varte 2 minúty. Potom pridajte hrášok a varte ďalších 5 minút. Potom pridajte brokolicu a varte 2 minúty. Potom ihneď zlejte a ponorte do studenej vody.
- V panvici rozohrejte olej a restujte na ňom nasekanú cibuľku neskôr pridajte roztlačený cesnak.
- Uvarenú zeleninu dajte do kuchynského robota a pridajte stonkový zeler a rozmixujte nie celkom dohladka.
- Vmiešajte cibuľku s cesnakom, strúhanku a orechy. Dochuťte soľou, korením, sójovou omáčkou, bylinkami a horčicou.
- Vytvorte hrubšie karbonátky.
- V panvici rozohrejte olej a dajte smažiť karbonátky na cca 3 minúty z každej strany. Ihneď podávajte ako súčasť Burger alebo len tak s vašim obľúbeným dresingom.
- Môžeme servírovať s prílohou v podobe zemiakov alebo zemiakovej kaše. Dobrú chuť. Zdroj: veganheaven.org