Francúzky krémeš z lístkového cesta bez čokoládovej polevy!

krel

 Ukážeme Vám, ako pripraviť fantastický dezert pre celú Vašu rodinu. Recept z lístkového cesta s pudingovým krémom a úžasnou chuťou.

Potrebujeme:

Na cesto:

1 balíček lístkového cesta

Na krém:

1 l mlieka
200 g cukru
200 ml vody
4 vajcia
5 balíčkov pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
2 balíčky vanilkového cukru
100 g práškového cukru
150 g masla
50 ml rumu
1 l šľahačky (alebo 5 balíčkov sušenej šľahačky v prášku – náhrada smotany + mlieko)

Na vrch:

Práškový cukor na poprášenie

Postup:

  1. Lístkové cesto rozkrojíme na polovicu, rozvaľkáme na dva pláty cesta a pečieme pri teplote 220 °C asi 8 minút. Pred pečením cesto prepichnite vidličkou.
  2. Na krém vyšľaháme sneh z bielkov do tuha a posypeme preosiatym práškovým cukrom.
  3. Privedieme mlieko do varu s cukrom a vanilkovým cukrom. Pudingový prášok a žĺtky zmiešame vo vode. Uvaríme puding. Do ešte teplého pudingu pridáme maslo a primiešame. Opatrne primiešame rozšľahané vaječné bielky, práškový cukor a rum.
  4. Pudingovú zmes nalejeme na upečené a vychladnuté lístkové cesto. Necháme vychladnúť, vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
  5. Šľahačku vyšľaháme do tuha a potom natrieme na vrch pudingovej vrstvy. Ak chcete koláč zakryť čokoládovou polevou, mali by ste na plnku položiť druhý list cesta naopak (hladká strana na vrchu, zakrivená strana v šľahačke). Dala som to naopak, pretože som to len poprášila práškovým cukrom. Dobrú chuť.

You Might Also Like