Pečené kuracie mäso marinované v lahodnej zmesi jogurtu, citrónovej šťavy a kôry, prelisovaného cesnaku, medu a oregana, podávame s praženým citrónom, pitou, fetou, olivami a paprikou.
Potrebujeme:
5 ks kuracie prsia
1-2 ks citrón
chlieb pita
syr feta na servírovanie
olivy na podávanie
pečená paprika na servírovanie
Grécka marináda:
150 g Grécky jogurt
2 ks citrón
2 – 3 strúčiky cesnak
1 lyžica med
3 lyžice olivový olej
2 lyžice vinný ocot
3 lyžice oregano, sušené
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
1
Pripravte marinádu. Vložte jogurt do misy. Nastrúhajte kôru citrónov, vytlačte z nich šťavu a pridajte do misy spolu s prelisovaným cesnakom, medom, olejom, octom, oreganom, soľou a korením.
2
Kuracie mäso očistite, umyte a nakrájajte na kocky. Vložte do misky s marinádou, dobre premiešajte a odložte cez noc alebo najmenej na 6 hodín do chladničky.
3
Najmenej hodinu pred pečením vyberte mäso z chladničky. Kuracie kúsky opečte zo všetkých strán na horúcom grile (ideálne v grilovacej miske) alebo na panvici. Smažte ich najprv sprudka zo všetkých strán, potom nechajte dôjsť asi 5 minút na nepriamom ohni. Ak pečiete mäso na panvici, dajte ho dopiecť do rúry. Citrón nakrájajte na kliny a tiež ho opečte na grile alebo panvici, jeho chuť sa zjemní. Podávajte kuracie kúsky s pečeným citrónom, pitou, fetou, olivami a paprikou. Dobrú chuť.