Neskutočne vďačné jedlo ktoré máte hotové do hodinky celé.
Rýchly obed či večera, ktorú zvládne každý. Všetko sa griluje dohromady, takže odpadne umývanie veľkého množstva riadu a ďalších starostí. Kombinácia kuraťa a ananásu je vďačnou klasikou, ktorú sme oživili pridaním papriky a ananásovej marmelády.
Potrebujeme:
1/3 hrnčeka ananásovej marmelády
2 lyžice trstinového cukru
1/4 lyžičky drvené červenej papriky
4 kuracie prsia, nakrájaná na kúsky
1 stredná červená papriky, nakrájaná na kúsky
1 stredná zelená paprika, nakrájaná na kúsky
1 hrnček ananásových kúskov
1/4 lyžičky soli
Postup:
Celkový čas prípravy: 40 min
1. Rozohrejte kontaktný gril. V mise zmiešajte cukor, ananásovú marmeládu, sójovú omáčku a drvenú červenú papriku.
2. Z alobalu odstrihnite 4 kusy s veľkosťou približne 60 x 30 cm. Rozdeľte kura, obe papriky, ananás a ananásový mix medzi kusmi alobalu. Posypte soľou a zabaľte do vreciek.
3. Položte balíčky na gril a približne 6 minút nechajte z každej strany a potom skontrolujte kuracie mäso. Pečte, až nebude mäso vo vnútri ružové. Ihneď podávajte.
zdroj: bettycrocker.com