Tieto koláčiky sú krásne jemné, vďaka maslovému cestu a pritom ľahko krémové zásluhou vanilkového žĺtkového krému. A priznajme si, vôni vanilky sa nič nevyrovná. Vyskúšajte tento skvelý dezert až z Honkongu. Potrebujeme: Na 16 porcií Na vanilkový krém: 4 žĺtky ¾ hrnčeka horúcej vody 6 lyžíc cukru štipka
Banánový chlebíček!
Jednoduchý recept na známy banánový chlebíček alebo banana bread. Výborný ako raňajky, desiata alebo na cesty pre všetkých milovníkov banánu. Potrebujeme: Na 10 porcií 1 hrnček celozrnnej múky 1 hrnček ovsenej múky (ak nemáme, dáme 2 hrnčeky celozrnnej múky) 4 zrelé banány ¾ hrnčeka trstinového cukru 2 vajcia
Rýchle špagety z jednej panvice!
Pripravené za pár minút a napriek tomu vynikajúce. Paradoxne je tento spôsob prípravy viac taliansky, než sme zvyknutí. Taliani typicky špagety skôr predvaria a dovaria ich v pripravovanej omáčke, aby do seba natiahli chuť. Do omáčky navyše pridajú trochu škrobovej vody z cestovín, ktorá omáčku zahustí. Zatiaľ čo my
Super recept na parížske tyčinky!
Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom obale – veľmi jemné a aromatické!
Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom obale sú vynikajúce, krehké a chutné. Ich príprava je rýchla a jednoduchá. Môžete ich podávať na večeru! Potrebujeme: 1 kg kuracích rezňov 3 vajcia 4 lyžice fermentovanej smotany 7 lyžíc múky 3 strúčiky cesnaku soľ podľa chuti mleté čierne korenie podľa chuti olej