Tento šalát z bulguru je inšpirovaný Blízkym východom. Ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže letné jedlo. Potrebujeme: 100 g Bulguru 1 lyžica masla 1 ks menšej červenej cibule 5 ks jarných cibuliek 1 ks šalátovej uhorky
Jednoduchá čokoládová kocka
Potrebujeme: na cesto: 100 g masla 100 g horkej čokolády 60 g hladkej múky 40 g kakaa 1 lyžička prášku do pečiva 4 vajcia 150 g cukru 1 balíček vanilkového cukru krém: 1 čokoládový puding 50 g cukru 500 ml mlieka 150 ml smotany na šľahanie na dekoráciu: 50 g postrúhanej čokolády Postup: Na miernom ohni rozpustíme maslo,
Polievka s nádychom orientu
Potrebujeme: 100 g zeleru 200 g hrášku (mrazeného alebo čerstvého) 200 g póru 100 ml smotany 2 strúčiky cesnaku 1 kocka hovädzieho bujónu 1 lyžička kurkumy 1 lyžica nasekaného koriandru 3 lyžice olivového oleja 1 lyžička strúhaného zázvoru 1 mrkva 1 cibuľa mleté čierne korenie podľa chuti soľ Postup: Na oleji dozlatista opečieme najemno nakrájanú cibuľku. Pridáme
Charlotte s jahodami za pár minút
Potrebujeme: Dlhé piškóty 800 g jahôd 150 g práškový cukor 50 ml likér maraskino ½citróna 12 listov želatíny 600 ml smotany Na ozdobu: 1 šľahačka Postup: Jahody očistíme, umyjeme a rozmixujeme. Pridáme práškový cukor, citrónovú šťavu, likér, rozpustenú želatínu a dobre premiešame so šľahačkou. Podlhovastú