Chrumkavý koláč s jahodami, ktorému neodoláte

pusija

Potrebujeme:  cesto: 300 g múky 200 g masla 3 lyžice cukru štipka soli 2 lyžice studenej vody krém 1 200 g bielej čokolády 4 dcl smotany na šľahanie 1 sáčok želatíny krém 2 3 dcl smotany 2 dcl kyslej smotany 1 sáčok želatíny jahodová príchuť

Vinikajúci amaretto krém za pár minút

amaret

Potrebujeme: 3 ks žĺtka 1 lyžica cukru 400 g mascarpone 2 cl Amaretto likér 1 list želatíny 100 g Amarettini ( kekse) 12 kusov čierne višne (so šťavou, zo skla) Postup: Pre Amaretto krém s mascarpone vyšľaháme žĺtky a cukor na krémovú hmotu. Mascarpone primiešame ku krému

Gratinované zemiaky

gratin

Zemiaky, ktoré sa rozplývajú v ústach …. Hodia sa skvele ku  grilu ….. alebo ako hlavné jedlo  . Potrebujeme: 5 g masla 2-3strúčiky cesnaku 1 kg vyčistené a nakrájané zemiaky 250 ml mlieka 200 ml smotany soľ, korenie trochu sušeného timiánu trochu muškátového oriešku 5

Čokoládové košíčky s nutellou a malinami.

košík

Potrebujeme: 180 g mäkkého masla 200 g cukor krištáľ 1 vajce 1 vanilkový cukor 150 g hladkej múky 60 g kakaový prášok 2 lyžice kukuričného škrobu 1 čajová lyžička sódy bikarbóny štipka soli Plnka: 280 g mascarpone 200 g nutelli 1 vanilkový cukor maliny Postup:

Mexická ryža zapečená so smotanou.

ryža

Potrebujeme: 200 g ryže / alebo najlepšie dlhozrnná basmati 400ml dobrý kurací vývar 220 g kyslej smotany 150 g strúhaného syra / čedar alebo niektoré s trochu aromatickejších 2 zelené papriky(môže byť volitelná zelenina podla chuti) 200 g kukurica s plechovky soľ, korenie Postup: