Jemný a šťavnatý jablkový koláč

jeden

Potrebujeme: Korpus: 100 g zmäknuté maslo / margarín 3 lyžice práškového cukru 4 žĺtky 1 ks vanilkový cukor 1 lyžica kyslej smotany 200 g hladkej múky 1 prášok do pečiva 1 dl teplej vody Jablková náplň: 1 kg jabĺk 4 lyžice cukru 2 ks  vanilkový cukor Bielková pena:

Domáci božský baileys likér

baileys

Potrebujeme: 500 ml. vodky 4 lyžičky kávy 2 plechovky kondenzovaného mlieka sladeného Príprava: 1. Nalejte vodku do kondenzovaného mlieka, dobre zmiešať, pridáme instantnú kávu a dobre premiešajte znovu. 2. Takto spracovaný likér držíme na teplom tmavom mieste  1,5-2 hodiny. 3. Potom sa dá na  ďalšiu

Delikátna čokoládová torta za pár minút

hroznočoko

Potrebujeme: – 0,5 šálky polohrubej múky; – 150 – 200 gr. arašidové maslo; – 3 vajcia; – 150 gr. cukor; – 150 gr. 10% smotany; – 150 gr. tmavá čokoláda; – 200 gr. Veľké hrozno (ja používam maliny); – 150 gr. orieškou kešu Príprava: arašidové

Super maková torta bez múky

Bezm

Potrebujeme: 240 gr. mak 2 lyžice oleja 110 gr. práškového cukru 80 g. cukor krupica 1 lyžička mletej škorice 0,5 kávovej  lyžičky mleté klinčeky 1 lyžička prášku do pečiva 6vajec + 4 bielky kôra z 1 citróna Príprava: 1. Vo veľkej mise zmiešajte dôkladne mak,

Hroznovo- ananásový výborný šalát

hrozno

Potrebujeme: 300-400 gr. tvrdý syr 500 g. hrozna 300 g. konzervy ananásu 2 strúčiky cesnaku 150 gr. majonéza(alebo kyslej smotany) Príprava:  Hrozno nakrájame na polovice ak má veľké bobule tak na štvrtiny. Pridať kocky ananásu tvrdý strúhaný syr a cesnak (pretlačíme cez lis.) Všetky prísady vložíme