Potrebujeme: 1/2 kg náplne podľa chuti – mak, lekvár, tvaroh 1 kg hladkej múky 1/2 l mlieka 6 žĺtkov 5 lyžíc cukru 20 g čerstvého droždia 1 balenie prášku do pečiva štipka soli Na posypanie: práškový cukor, vanilkový cukor Postup:
Pena z Čierneho lesa
Gaštanový koláč
Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY: 2 balíčky mrazené gaštanové pyré 8 ks vajce 1 balíček gaštanové pyré 250 ml šľahačková smotana 125 g Mascarpone 6 ks mäkká hruška OSTATNÉ SUROVINY: kyslejší džem na potretie POSTUP 1 Žĺtky zľahka prešľaháme, rozdrobíme do nich rozmrazené gaštanové pyré a vymiesime dohladka. 2 Z bielkov so štipkou
Tvarohové kúsky
Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY: 400 g tvaroh 20 g želatína 2 balíčky vanilkový cukor 150 g maslo 150 g práškový cukor OSTATNÉ SUROVINY: okrúhle piškóty, marhuľový kompót, kompótová šťava POSTUP 1 Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme tvaroh, vanilínový cukor, želatínu pripravenú podľa návodu a spolu premiešame. 2 Formu vystelieme
Limetkový zamat
Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY: 20 ml limetová šťava 3 kocky ľad OSTATNÉ SUROVINY: ošúpaná limetková kôra, vychladené šumivé víno Postup: 1 Dno pohára jemne pokvapkáme limetkovou šťavou. Opatrne nalejeme šumivé víno. 2 Pridáme limetkovú kôru a ľad, chvíľku počkáme, nech ľad ochladí pohár, a servírujeme. Na zdravie. Zdroj:recepty