Limonáda

limetky

Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY: 150 g kryštálový cukor 1 1/4 litra studená voda 2 ks limetka OSTATNÉ SUROVINY: šťava zo 4 citrónov, ľad Postup: 1 V hrnci zmiešame citrónovú šťavu a cukor. Na miernom ohni privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme, až sa všetok cukor rozpustí.

Pomarančové tiramisu

pomaranc

    Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY : 6 ks pomaranč 1 PL kakao 40 ml mandľový likér 12 ks dlhé piškóty 200 g Mascarpone 2 PL vanilkový sirup 100 ml smotana na šľahanie OSTATNÉ SUROVINY : kakaový prášok, mäta POSTUP 1 Jeden pomaranč umyjeme pod horúcou vodou, osušíme a škrabkou z kôry

Kura s jogurtom a citrónom

citron-kura

Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY: 6 ks kuracie nohy aj s kožou 4 PL olivový olej 1/2 ks citrón 200 ml kurací vývar 100 ml biele suché víno 150 ml biely jogurt OSTATNÉ SUROVINY: soľ, mleté čierne korenie Postup: 1 Rúru vyhrejeme na 180 °C. Do pekáča dáme mäso kožou smerom

Pastiersky koláč

zemiak

Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY : 600 g miešané mleté mäso 3 ks mrkva 3 ks petržlen 1 ks cibuľa 50 ml olej KAŠA: 1 kg zemiaky 3 ks vaječný žĺtok 100 g maslo OSTATNÉ SUROVINY: soľ, mleté čierne korenie POSTUP 1 Cibuľu, mrkvu a petržlen ošúpeme a nakrájame na malé kocky. V hrnci ohrejeme

Karlovarská knedľa

knedla

Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY: 800 g biele pečivo 5 ks vajce 500 ml mlieko 300 g hrubá múka 30 g petržlenová vňať OSTATNÉ SUROVINY: soľ, mletý muškátový oriešok Postup: 1 Pečivo nakrájame na malé kocky a necháme preschnúť. Potom ho zvlhčíme trochou mlieka. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. 2 V