Potrebujeme: 140 g hriankového chleba 60 g paradajok 60 g hydinovej šunky 40 g tvrdého syra v plátkoch 3 vajcia kúsok šalátovej uhorky petržlenová vňať olej mletá sladká červená paprika mleté čierne korenie soľ Postup: 1.Na panvici potretej olejom upečieme po jednom volské oká. 2.Plátky hriankového
Drevorubačské hrianky: Zapekaný chlieb so salámovou plnkou
Potrebujeme: 100 g šunkovej salámy 200 g strúhaného tvrdého syra 1 vajce 50 g kečupu 2 strúčiky cesnaku sušená bazalka sušený majorán hriankový chlieb Postup: 1.Do misky dáme na slížiky nakrájanú salámu, pridáme nastrúhaný syr, rozšľahané vajce, roztlačený cesnak a všetko premiešame. 2.Podľa chuti môžeme prisypať
So snehovou perinkou: Zapečené broskyne
Potrebujeme: 300 ml mlieka 2 lyžice kryštálového cukru 10 g pudingového vanilkového prášku 2 vajcia 60 g piškót 2 lyžice práškového cukru 10 g masla 4-5 broskýň tuk na vymastenie formy Postup: 1.Kryštálový cukor a pudingový prášok rozmiešame v 270 ml mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Po
Čokoládovo-mätový dezert
Potrebujeme: 100 g horkej čokolády s mätovou príchuťou 1 PL koňaku 80 g mascarpone alebo jemného tvarohu 1 PL medu 100 ml smotany na šľahanie čerstvú mätu na ozdobenie Postup: 1.Čokoládu pomaly roztopíme vo vodnom kúpeli. Primiešame koňak a necháme mierne vychladnúť. 2.V miske vymiešame mascarpone alebo tvaroh s medom a opatrne