Plnené hrianky s volským okom

oblozeny-toast

Potrebujeme: 140 g hriankového chleba 60 g paradajok 60 g hydinovej šunky 40 g tvrdého syra v plátkoch 3 vajcia kúsok šalátovej uhorky petržlenová vňať olej mletá sladká červená paprika mleté čierne korenie soľ Postup: 1.Na panvici potretej olejom upečieme po jednom volské oká. 2.Plátky hriankového

Drevorubačské hrianky: Zapekaný chlieb so salámovou plnkou

drevorubacske-tousty-citat.recept

Potrebujeme: 100 g šunkovej salámy 200 g strúhaného tvrdého syra 1 vajce 50 g kečupu 2 strúčiky cesnaku sušená bazalka sušený majorán hriankový chlieb Postup: 1.Do misky dáme na slížiky nakrájanú salámu, pridáme nastrúhaný syr, rozšľahané vajce, roztlačený cesnak a  všetko premiešame. 2.Podľa chuti môžeme prisypať

So snehovou perinkou: Zapečené broskyne

zapecene-broskyne-2

Potrebujeme: 300 ml mlieka 2 lyžice kryštálového cukru 10 g pudingového vanilkového prášku 2 vajcia 60 g piškót 2 lyžice práškového cukru 10 g masla 4-5 broskýň tuk na vymastenie formy Postup: 1.Kryštálový cukor a pudingový prášok rozmiešame v 270 ml mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Po

Čokoládovo-mätový dezert

coko-matovy-dezert

Potrebujeme: 100 g horkej čokolády s mätovou príchuťou 1 PL ko­ňaku 80 g mascarpone alebo jemného tvarohu 1 PL medu 100 ml smotany na šľahanie čerstvú mätu na ozdobenie Postup: 1.Čokoládu pomaly roztopíme vo vodnom kúpeli. Pri­mie­ša­me koňak a necháme mierne vychladnúť. 2.V miske vymiešame mascarpone alebo tvaroh s me­dom a opatrne

Hotové za 15 minút: Kanapky s jahodami a bielou čokoládou

3-kanapky-s-bielou-cokoladou

Potrebujeme: 150 g jahôd 4 plátky bieleho hriankového chleba 150 g mascarpone 2 lyžice šľahačky 1 balíček vanilkového cukru 1 až 2 lyžice citrónovej šťavy 1 lyžicu medu lístky mäty 50 g bielej čokolády Postup: 1.Jahody očistíme a zmiešame s citrónovou šťavou a medom. Necháme postáť. 2.Z hriankového