Ríbezľový koláč so snehovou čapicou

72433505_037a944cecf575_full

suroviny Na korpus: 150 g masla (možno nahradiť Herou alebo Herou maslovú) 100 g krupicového cukru 2 ks žĺtky 300 g hladkej múky 1 bal.Kypriaci prášok do pečiva tuk a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy Ďalej budeme potrebovať: 300 g ríbezlí (máme – ak mrazený, necháme ho

broskyňový makovník

12225378_87275dc54b3675_full

suroviny 300 g múka polohrubá 150 g kryštálový cukor 2,5 dl olej 150 g mletý mak 4 ks vajcia 2 balíčkykypriaci prášok do pečiva 1,5 dl mlieko postup prípravy   Všetky suroviny dáme do misky a poriadne vyšľaháme, kým sa v testoch nezačnú robiť bublinky. Vyšľahanej cesto vylejeme do vymasteného a

Luxusné rezy LAMBADA

94922678_78237d20829d45_full

suroviny cesto: 6 ks vajcia 6 lyžíc polohrubá múka 6 lyžíc Kr. cukor Náplň I.: 1 bal.Vanilkový cukor 500 ml mlieka 3 lyžice hnedý cukor 80 g kukuričná múka Náplň II.: 800 ml pomarančový džús 2 ks vajcia 3 bal.Vanilkový puding 4 lyžice hnedý cukor Ďalej budeme potrebovať: 2 bal.BEBE keksy čokoládová poleva postup

Ovocná dobrota so šľahačkou

98703594_996019354a6755_full

Potrebujeme: 4 ks kivi 200 ml smotana na šľahanie 1 lyžica práškový cukor 1 bal.Smetafix 300 g jahody 2 lyžice kr. cukor Postup prípravy   Kivi ošúpeme, nakrájame na plátky a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme na hladkú hmotu. Pridáme 1 lyžicu Kr. cukru a premiešame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s

Roláda s parížskym krémom

89152640_1f555e47bc6675_full

suroviny cesto: 5 ks vajec – žĺtky a bielky zvlášť 5 lyžíc cukru 3 lyžice múky 3 lyžice polohrubej múky 1 lyžica oleja 1ks vanilkový cukor Parížsky krém – výborný: 1/4 litra mlieka 3 ks žĺtky 2 dkg čokolády horkej 2 dkg kakaa 10 dkg cukru 5 dkg polohrubej múky 1 ks maslo vlašské orechy na obalenie postup