suroviny 250 g sušienky 2 šálky ryžové burizóny 125 g maslo 1 konzerva salko 2 lyžice kakao 200 g biela čokoláda 1 lyžica maslo alebo kokosový olej čokoládové guličky na ozdobu postup prípravy Pripravíme si formu o rozmere 22 x 32 cm a dno vyložíme papierom na pečenie. Sušienky rozmixujeme
Kokosové gule v čokoláde
Šamrole ako z cukrárne s dvojitým krémom
Potrebujeme: 1 bal.Lístkové cesto Žĺtkový krém: 4 ks žĺtky 100 g cukor 25 g kukuričný škrob 25 g hladká múka 1 bal.Vanilkový cukor 500 ml mlieka 250 g mascarpone Bielková pena: 4 ks bielky 200 g Kr. cukor rumová esencia práškový cukor na posypanie Postup prípravy: Na jemne pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme
Domácí irský likér
suroviny Budeme potrebovať: 250 ml smotana 3 ks žĺtky 340 g sladené kondenzované mlieko (salko) 1 lyžica práškový cukor 10 g horká čokoláda 1 lyžička vanilkový extrakt 40 m lsilná uvarená káva 250 m lwhisky postup prípravy Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme 100 ml smotany. Spojíme. Zvyšnú smotanu
Pomarančový krém
suroviny 5-6veľkých pomarančov (celkovo 600 ml šťavy z pomarančov) 4 žĺtky 60 g solamylu 150 g cukru 2 biele husté jogurty bez cukru postup prípravy Z uvedenej dávky vám vyjdú 4 porcie. Pomaranče vytlačíme, pridáme cukor, žĺtky a solamyl.Všetko ušľaháme metlou a za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia.