Tatársky biftek – Tatarák z hovädzieho mäsa

tatarsky-biftek--tatarak-z-hoveziho-masa-24414-1920-1080

suroviny 1 kg hovädzia sviečková (môže byť aj falošná alebo mladé pekné hovädzie zadné najlepšie od súkromníka) PL olivový olej 2 žĺtky nadrobno nakrájaná biela cibuľa 1KL horčice 1KL kečup štipka sladká mletá paprika-zľahka štipka mleté biele korenie štipka soľ cesnak až na hrianky olej

Vysoké krémové rezy

gumeni-kolac-by-neda2201-b9142058b002ada4d8eb236e8b327d7a-view-l

Na prípravu cesta budeme potrebovať: 500 ml mlieka, 200 g kr. cukru, 250 g polohrubej múky, 3 PL oleja, 4 PL džemu, 2 PL kakaa, 2 ČL jedlej sódy. Na prípravu plnky budeme potrebovať: 500 ml mlieka, 1 balíček vanilkového pudingu, 150 g pr. cukru,

Obľúbený kokosovo-orechový zákusok

dsc03337-b3c912-800x473 (1)

Na prípravu piškótového cesta I. budeme potrebovať: 7 bielkov, 250 g kr. cukru, 250 g mletých vlašských orechov, 2 PL oleja, 2 PL polohrubej múky. Na prípravu piškótového cesta II. budeme potrebovať: 7 bielkov, 250 g kr. cukru, 250 g kokosu, 2 PL oleja, 2

Smotanová pizza s cesnakom

81069439-0952d894a00945-680

Cesto: 2,5 dl voda 50 dkg polohrubá múka 5 dkg droždia – čerstvé 1 lyžička soľ 1 lyžička kr. cukor 2 lyžice olivový olej Základ: 3 dl smotana 5 strúčiky cesnak 2 ks veľká cibuľa červená 40 dkg kukurice 10 dkg slanina 10 dkg šunka

Kocka ľadu

79304505-92105ba5c76a45-full (1)

Krémové rezy s krásnym názvom a ešte lepšou chuťou. Mňamka! Budeme potrebovať: Cesto: 8 ks – bielka 8 lyžíc – kr. cukor 8 lyžíc – polohrubá múka 1 bal. – prášok do pečiva 300 ml – horúce mlieko Krém: 8 ks – žĺtka 1,2 l