Pikantné hovädzie mäso s cestovinami!

pikn

Pikantné hovädzie mäso pripomína guláš, ale nenechajte sa zmiasť pripomína ho len vzhľadom. Potrebujeme: 300 g hovädzieho mäsa 1 veľká cibuľa 150 ml paradajkovej pasty 2 čerstvé chilli papričky 2 dl červeného vína 2 strúčiky cesnaku štipka muškátového orieška soľ, paprikový olej na vyprážanie Príloha:

Mamičkine vepřo, knedlo, zelo!

veprooo

Ak ste túto klasiku zo všetkých klasík ešte nevarili, tu je náš podrobný recept. Potrebujeme: Na bravčové mäso: 1 kg vykostenej bravčovej krkovičky 5 strúčikov cesnaku 1 cibuľa 1 lyžička rasce 2 lyžice masti 1 lyžica hladkej múky soľ a korenie Na knedle: 1/2 kg

Citrónové cestoviny so špenátom!

cesto

Vyskúšajte dnešný tip na citrónové cestoviny so špenátom. Potrebujeme: 350 g rúrkových cestovín (napríklad penne alebo rigatoni) 200 g ricotty 50 g smotany na varenie 250 g baby špenátu 1 veľký citrón 2 vrchovaté polievkové lyžice nakladaného zeleného korenia lyžica masla soľ Postup: 1.V miske

Pravá boloňská omáčka na špagety!

bolonska-na-spagety

Tajomstvo bolonských špagiet spočíva v paradajkovo-mäsovej omáčke. Môžete ju dať na akékoľvek cestoviny. Potrebujeme:   400 g špagiet 350 g mletého hovädzieho mäsa 500 g konzervovaných paradajok 1 lyžica olivového oleja 4 lyžice masla 2 cibule 250 ml bieleho vína 1 stopka zeleru 2 mrkvy soľ

Piškótový krémeš z lístkového cesta s pudingovým krémom!

kremesik

Dezert je vhodný ako pochúťka pre návštevu alebo len tak ku káve alebo čaju. Na jeho prípravu potrebujete iba základné ingrediencie. Tento dezert si určite obľúbi celá Vaša rodina. Potrebujeme: 1 balenie lístkového cesta 24 sušienok Cukor podľa potreby Na krém: 500g vareného pudingu 250g šľahačky