Potrebujeme:
150 g jahôd
4 plátky bieleho hriankového chleba
150 g mascarpone
2 lyžice šľahačky
1 balíček vanilkového cukru
1 až 2 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžicu medu
lístky mäty
50 g bielej čokolády
Postup:
1.Jahody očistíme a zmiešame s citrónovou šťavou a medom. Necháme postáť.
2.Z hriankového chleba vykrojíme kolieska a nasucho opečieme z oboch strán.
3.Mascarpone premiešame so šľahačkou a s vanilkovým cukrom.
4.Krémom potrieme každú kanapku. Navrch položíme očistenú jahodu, ozdobíme lístkom mäty a nastrúhanou bielou čokoládou.
Tip:
Namiesto vykrojeného a opečeného sendvičového chleba použite okrúhlu maslovú sušienku. Ak budete mať krém a jahody pripravené v chladničke, kedykoľvek môžete vyrobiť perfektnú maškrtu pre hostí.
Zdroj:dobre jedlo