Potrebujeme:
1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)
1 ks čakanky
2 lyžice medu
50 g vlašských orechov
2 jablká
200 ml cideru
30 g olivového oleja
dijonská horčica
Postup:
1.Z alobalu si vytvoríme misky vysoké asi 5 cm. Do každej vložíme kruh papieru na pečenie. Potrieme ho zľahka olivovým olejem a vložíme doň hermelín.
2.V hrnci nahrejeme olej a sprudka na ňom opečieme na kocky pokrájané jablká, zalejeme ciderom a dusíme asi 5 minút. Potom prilejeme slivkovú omáčku a dusíme do zhustnutia.
3.Odstavíme a zmes rozdelíme na hermelíny. Posypeme čakankou, pokrájanou na prúžky, zmiešanú s medom, horčicou a soľou. Dopekáme na grilu ešte asi 20 minút.
Zdroj:Pluska