Beef Bourguignon ragou with carrots and thyme
Hovädzie mäso na burgundský spôsob, alebo ako ho zvyčajne nazývame Beef Bourguignon, je tradičným francúzskym receptom, ktorý má hlboké korene v regióne Burgundsko vo Francúzsku. Mnohí ho považujú za vrchol dusených pokrmov.
Potrebujeme:
Na 4 porcie
700 g hovädzieho stehna
120 g slaniny
370 ml červeného vína
120 g malých šampiňónov
230 ml hovädzieho vývaru
1/2 mrkvy
1/2 cibule
2 strúčiky prelisovaného cesnaku
10 malých cibuliek
paradajková pasta
múka
bobkový list
2 vetvičky čerstvého tymiánu
maslo
olivový olej
soľ
korenie
Postup:
1.Mäso opečieme na oleji v hrnci.
2.Cibuľu a mrkvu orestujeme na masle a pridáme k mäsu.
3. Dochutíme soľou a korením a poprášime múkou.
4. Prilejeme vývar, víno a zohrievame.
5. Pridáme paradajkovú pastu, cesnak, tymian a bobkový list necháme povariť.
6. Kastról vložíme do rúry a pečieme 130 minút pri 190 ° C.
7. Slaninu, šampiňóny a malé cibuľky opečieme a pridáme k mäsu.
Dobrú chuť.