Hovädzie mäso na burgundsky spôsob!

Beef Bourguignon ragou with carrots and thyme Beef Bourguignon ragou with carrots and thyme

Hovädzie mäso na burgundský spôsob, alebo ako ho zvyčajne nazývame Beef Bourguignon, je tradičným francúzskym receptom, ktorý má hlboké korene v regióne Burgundsko vo Francúzsku. Mnohí ho považujú za vrchol dusených pokrmov.

Potrebujeme:

Na 4 porcie

700 g hovädzieho stehna
120 g slaniny
370 ml červeného vína
120 g malých šampiňónov
230 ml hovädzieho vývaru
1/2 mrkvy
1/2 cibule
2 strúčiky prelisovaného cesnaku
10 malých cibuliek
paradajková pasta
múka
bobkový list
2 vetvičky čerstvého tymiánu
maslo
olivový olej
soľ
korenie

Postup:

1.Mäso opečieme na oleji v hrnci.

2.Cibuľu a mrkvu orestujeme na masle a pridáme k mäsu.

3. Dochutíme soľou a korením a poprášime múkou.

4. Prilejeme vývar, víno a zohrievame.

5. Pridáme paradajkovú pastu, cesnak, tymian a bobkový list necháme povariť.

6. Kastról vložíme do rúry a pečieme 130 minút pri 190 ° C.

7. Slaninu, šampiňóny a malé cibuľky opečieme a pridáme k mäsu.

Dobrú chuť.

You Might Also Like