Hovädzie mäso na víne na Francúzky spôsob!

frak

Mäso so zeleninou a vínom je veľmi chutné, zahrejte sa dobrou porciou tejto dobroty.

Potrebujeme:

500 g hovädzieho zadného
2 mrkvy
2 cibule
6 nakladaných cibuliek
100 g slaniny
200 ml červeného vína
1 l vývaru
1 guličku nového korenia
1 bobkový list
vetvička tymiánu
petržlenovú vňať
1 lyžica oleja
1 lyžica hladkej múky
soľ, korenie

Postup:

1.V hrnci na oleji opečieme nakrájanú cibuľu so slaninou nakrájanou na kocky do zlatohneda.
2.Pridáme mrkvu nakrájanú na veľké kúsky a osmažíme spolu.
3.Všetko vyberieme a odložíme nabok.
4.Vložíme nakrájané hovädzie mäso do toho istého hrnca a opečieme na vysokej teplote.
5.K mäsu pridáme pečenú zeleninu so slaninou, poprášime múkou a krátko opečieme.
6. Nalejeme víno a dusíme aspoň 3 minúty, aby sa alkohol odparil.
7.Nalejeme vývar, pridáme soľ, korenie a tymián, privedieme do varu.
8.Znížime teplotu a dusíme najmenej dve hodiny, kým mäso nezmäkne.
9.Nakoniec pridáme nakladanú cibuľu a prehrejeme.
10.Ozdobíme bylinkami a podávame.

Dobrú chuť.

You Might Also Like