Potrebujeme:
1 lyžica olivového oleja
3 plátky slaniny, nakrájané na kocky
1 cibuľa, jemne nasekané
1 stonku zeleru, nakrájame na malé kúsky
1 pór, nakrájané na malé kúsky
1 bujón
500 g. mrazený hrášok
2 lyžice nasekanej mäty
Postup:
Na rozpálený oleji, pridáme slaninu, cibuľu, zeler a pór a osmažíme, neustále miešame asi 5 minút, alebo kým zelenina nezmäkne.
Pridáme vývar a mrazený hrášok. Keď sa začne variť, znížime teplotu a necháme variť asi 15 minút.
Necháme trochu vychladnúť.
Ponorným mixérom rozmixujeme polievku na hustú hladkú textúrou.
Pridáme soľ a korenie podľa vašej chuti a podávame teplé. Na záver dozdobíme s nasekanými lístkami mäty alebo opečenou slaninou. Dobrú chuť.
Zdroj: coolinarika com