Hrnčeková Krtkova torta pečená na plechu!

krte

Jednoduchý recept na plech určite zvládne každý. Je hrnčekový, takže hotový do chvíľky.

Potrebujeme:

Na korpus:

2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček rastlinného oleja
1 hrnček vlažného mlieka
2 vajíčka
1 kypriaci prášok do pečiva
3 lyžice kakaa (najlepšie holandského typu)
štipka soli

 Na náplň:

1 plnotučný tvaroh (250g)
400g kyslej smotany
300ml mlieka
1 vrecúško vanilkového pudingu
250ml smotany na šľahanie (30%)
2 sáčky vanilkového cukru
6 lyžíc práškového cukru
100g mliečnej či horkej čokolády (podľa chuti, nasekanej)
5-7 banánov (podľa chuti)

Postup:

1.V mise zmiešajte múku s práškom do pečiva a kakaom.
2.V ďalšej mise zmiešajte žĺtky, cukor, olej a rozšľahajte dohladka. Potom pridajte pripravenú sypkú múkovú zmes a premiešajte.
3.Potom do zmesi vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov a štipky soli.
4.Vymažte a vysypte plech a do neho rovnomerne rozotrite cesto.
5.Dajte piecť na 180 ° C asi na 25 minút a potom nechajte úplne vychladnúť.
6.Uvarte puding z mlieka, 4 lyžíc cukru a nechajte taktiež úplne vychladnúť.
7.Vymiešajte dohladka tvaroh s vanilkovým cukrom a kyslou smotanou. Vychladnutý puding po častiach vmiešajte.
8.Smotanu ušľahajte do tuha, zmiešajte s nasekanou čokoládou a potom vmiešajte do pudingovej zmesi. (Podľa chuti doslaďte)
9.Až korpus vychladne, vydlabte do neho asi 1cm priehlbinu, pričom nechajte zhruba centimetrový okraj.
10.Na vydlabaný korpus naskladajte pozdĺžne rozpolené banány. Medzery medzi banánmi vyplňte krémom a zvyšný krém navrstvíme rovnomerne na korpus na banány.
11.Časť korpusu, ktorú ste vydlabali si rozdrobte na jemné omrvinky a posypete ním celú tortu. Múčnik dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie však cez noc.
12.Vychladnutý tortu servírujte. Dobrú chuť.

Zdroj: kuechengoetter.de

You Might Also Like