V detstve sa nám toto jedlo väčšinou nepáčilo. Je teda čas otestovať, aká dobrá môže byť hydinová pečeň pochúťka.
Potrebujeme:
600 g hydinovej pečene
200 g cibule
240 ml suchého červeného vína
120 g masla
1 čajová lyžička cukru
korenie
soľ
Postup:
1.Cibuľu nakrájame na prúžky.
2.Na panvici rozohrejeme polovicu masla a cibuľu orestujeme dozlatista.
3. Cibuľu odložíme bokom a udržujeme v teple.
4.Na panvici rozohrejeme ďalší kúsok masla a hodíme naň pečeň nakrájanú na kúsky.
5. Dôkladne ich opečieme, pridáme víno a cukor.
6. Necháme dusiť kým sa víno zredukuje.
7. Nakoniec pridáme opraženú cibuľu, osolíme, okoreníme dobre premiešame.
8.Časť cibule si môžete odložiť na ozdobu.
9.Hotovú pečeň podávame s čerstvo upečeným chlebom, dusenou ryžou alebo zemiakmi, posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.