Hydinová pečeň na víne!

jatra-na-vine (2)

V detstve sa nám toto jedlo väčšinou nepáčilo. Je teda čas otestovať, aká dobrá môže byť hydinová pečeň pochúťka.

Potrebujeme:

600 g hydinovej pečene
200 g cibule
240 ml suchého červeného vína
120 g masla
1 čajová lyžička cukru
korenie
soľ

Postup:

1.Cibuľu nakrájame na prúžky.

2.Na panvici rozohrejeme polovicu masla a cibuľu orestujeme dozlatista.

3. Cibuľu odložíme bokom a udržujeme v teple.

4.Na panvici rozohrejeme ďalší kúsok masla a hodíme naň pečeň nakrájanú na kúsky.

5. Dôkladne ich opečieme, pridáme víno a cukor.

6. Necháme dusiť kým sa víno zredukuje.

7. Nakoniec pridáme opraženú cibuľu, osolíme, okoreníme dobre premiešame.

8.Časť cibule si môžete odložiť na ozdobu.

9.Hotovú pečeň podávame s čerstvo upečeným chlebom, dusenou ryžou alebo zemiakmi, posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť.

 

You Might Also Like