Išelské tortičky

5989-full

Vianoce bez týchto koláčov nie sú Vianocami.

Budeme potrebovať:

200 g – maslo
300 g – hladká múka
100 g – práškový cukor
2 ks – žĺtka
4 lyžice – kakao

Plnka:

500 ml – smotana na šľahanie
200 g – horká čokoláda
1 lyžica – olej

Postup:

1.

Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme žĺtka a krátko šľaháme. Postupne pridávame múku zmiešanú s kakaom a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky na pol hodinu.

2.

Odležané cesto rozvaľkáme na tenší plát a vykrajujeme kolieska s priemerom 3-5 cm. Ukladáme ich na papierom vystlaný plech na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.

3.

Upečené kolieska necháme na rovnej ploche vychladnúť.

4.

Smotanu na šľahanie ohrejeme a odstavíme, pridáme 150 g čokolády a miešaním ju rozpustíme. Po vychladnutí mixérom vyšľaháme a naplníme cukrárske vrecko. Navrstvíme na koliesko a zakryjeme druhým kolieskom, ktorý sme namočili do rozpustenej čokolády, do ktorej sme pridali lyžicu oleja. Vrch ozdobíme krémom a necháme stuhnúť.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like