Jahodová marmeláda s kokosom

58856599_07850bdf288475_full

Potrebujeme:

400 ml jahodová šťava alebo voda
100 g kokos
1 kg jahody
500 g Kr. cukor
1 bal.Kyselina citrónová
50 ml biely rum

1 bal.Džemfix extra 2: 1

Postup: 

  1. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať a nakrájame ich na malé kúsky.
  2. Jahodovou šťavu alebo vodu spolu s kokosom dáme do hrnca variť na mierny oheň po dobu 5 minút. Pridáme 500 g cukru, 2 lyžice odoberieme, pridáme džem fix a odložíme nabok. Hmotu v hrnci premiešame, pridáme rum, kyselinu citrónovú a premiešame. Varíme 5 minút za stáleho miešania / používame drevenú varechu /. Po 5 minútach prestaneme miešať, oheň znížime a varíme, kým sa jahody nerozvarí.
  3. Potom pridáme džemfix a varíme ešte za stáleho miešania 3-5 minút. Potom džem vypneme a odstavíme.Odstránime penu a džem navrstvíme do pohárov, uzatvoríme ich a otočíme hore nohami po dobu 5 minút.Potom je otočíme a necháme vychladnúť.

Zdroj:  Coolinarika

You Might Also Like