Jahodová pena v čokoládovom košíčku

jahodova-pena-v-cokolade-170040-1920-1080

suroviny

Čokoládové košíčky:
150 g čokolády na varenie
30 g stuženého tuku
pena:
2 bielky
80-100 g cukor piesok
200 g jahôd
štipka soli
papierové košíčky

Postup prípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme s tukom nad parou. Do každého košíčka dáme lyžičku čokolády. Obrátenou stranou lyžičky čokoládu roztierame do bokov.Robíme tak, aby tie steny neboli úplne tenké. Ide to dobre. Košíčky dáme stuhnúť, ja som dala do mrazničky.
  2. Odoberieme lyžicu cukru a jahody roztlačíme vidličkou. Bielky šľaháme so štipkou soli a zvyškom cukru. Keď už začnú bielky tuhnúť, pridáme jahody a došľaháme do hustej peny.
  3. Pred podávaním košíčky vymrští z papiera a naplníme penou. Ozdobíme jahodou a ihneď podávame. Predsa len je to čokoláda a mäkne.

Poznámka

Penu sme si ako deti robili veľa často. Je to rýchly dezert, napríklad do misky s piškótami. Ja som tie bielka šľahali v pare, ale nemusí sa, aj tak sa krásne vyšľaháme. Je to určené na rýchlu spotrebu.

Zdroj: Top

You Might Also Like