suroviny
- Čokoládové košíčky:
- 150 g čokolády na varenie
- 30 g stuženého tuku
- pena:
- 2 bielky
- 80-100 g cukor piesok
- 200 g jahôd
- štipka soli
- papierové košíčky
Postup prípravy receptu
- Čokoládu rozpustíme s tukom nad parou. Do každého košíčka dáme lyžičku čokolády. Obrátenou stranou lyžičky čokoládu roztierame do bokov.Robíme tak, aby tie steny neboli úplne tenké. Ide to dobre. Košíčky dáme stuhnúť, ja som dala do mrazničky.
- Odoberieme lyžicu cukru a jahody roztlačíme vidličkou. Bielky šľaháme so štipkou soli a zvyškom cukru. Keď už začnú bielky tuhnúť, pridáme jahody a došľaháme do hustej peny.
- Pred podávaním košíčky vymrští z papiera a naplníme penou. Ozdobíme jahodou a ihneď podávame. Predsa len je to čokoláda a mäkne.
Poznámka
Penu sme si ako deti robili veľa často. Je to rýchly dezert, napríklad do misky s piškótami. Ja som tie bielka šľahali v pare, ale nemusí sa, aj tak sa krásne vyšľaháme. Je to určené na rýchlu spotrebu.
Zdroj: Top