Tento jednoduchý nepečený dezert je veľmi obľúbený. Jahodové želé, tvaroh a na vrchu jahodová dreň.To musíte vyskúšať.
Potrebujeme:
300 g jahody
30 g práškový cukor
1 bal.jahodové želé
300 g tučný tvaroh
2 lyžice kr. cukor
3 lyžice kyslá smotana
100 ml voda
10 g želatína
postup prípravy
- Jahodové želé si pripravíme podľa návodu na obale. Pripravíme si vysoké poháre, na dno ktorých navrstvíme jahodové želé. Poháre umiestnime do misky a mierne ich nahneme. Necháme želé stuhnúť.
- Tvaroh vymiešame s Kr. cukrom a kyslou smotanou. Cukru pokojne môžete pridať viac alebo menej – každý podľa vlastnej chuti.
- Vo vode si prirpavíme želatínu – najprv ju namočíme a necháme chvíľu napučať. Neskôr ohrejeme a miešame, kým sa želatína nerozpustí a odstavíme. Necháme mierne vychladnúť a pridáme k tvarohu. Premiešame.
- Tvarohovú hmotu navrstvíme na stuhnuté jahodové želé a odložíme do chladničky.
- Jahody rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu, pridáme práškový cukor a premiešame. Do tejto hmoty želatínu už nepridávame. Navrstvíme na tvarohovú vrstvu a odložíme do chladničky na hodinu.
- Vrch môžeme posypať orieškami v čokoláde, ktoré nasekáme na drobno. Dobrú chuť!
Zdroj: Vk