Jahodový cheesecake s tvarohom a želatínou!

jaho

Tento recept je super jednoduchý. Keďže sa nepečie, stačí zmiešať všetko dohromady a je to!
V recepte je použitá aj želatína, ktorá vyzerá zaujímavo a skvele chutí.

Potrebujeme:

Na tvarohovú plnku: 

1 l mlieka
500 g bieleho jogurtu (podľa vášho výberu)

Na sušienkový základ: 

20 sušienok (podľa vášho výberu)
4 lyžice masla

 Na želatínu:

3 lyžice želatíny
⅓ šálky vody

Na smotanový syr:

1 šálka smotany
1 plechovka kondenzovaného mlieka
¼ šálky citrónovej šťavy
25 jahôd (môžu byť aj mrazené)
3 lyžice cukru
250 g tvarohu

Na jahodovú polevu: 

¾ šálky jahodového pyré
½ šálky cukru
½ lyžice kukuričnej múky
čerstvé jahody na ozdobu

Postup:

Tvarohová plnka:

Pripravte si sitko, vyložené plátnom, na prípravu syra.
Do hrnca nalejte mlieko a potom, čo ho privediete do varu, vypnite.
Do mlieka pridajte jogurt a niekoľko minút miešajte, kým sa mlieko nezrazí.
Teraz zrazené mlieko nalejte do sitka vyloženého plátnom a pomocou lyžice vymačkajte tekutú srvátku. Tvaroh, ktorý vám zostane, odložte bokom, kým nevychladne.

Sušienkový základ:

Zmiešajte rozdrvené sušienky a maslo.
Umiestnite zmes do rovnomernej vrstvy do formy na koláč.

 Želatína:

Do misky alebo malého hrnca vlejte horúcu vodu, pridajte do nej želatínu a miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí.

Smotanový syr:

Zmiešajte jahody, tvaroh, smotanu, citrónovú šťavu a kondenzované mlieko. Pomôcť si môžete kuchynským robotom.
Do zmesi vmiešajte hotovú, mierne vychladnutú, želatínu a premiešajte. Následne všetko vlejte do formy na koláč.
Nechajte odpočívať 6 hodín alebo dlhšie. Jednoducho, kým hmota nestuhne.

Jahodová poleva: 

Zmiešajte všetky prísady a polevou potrite vrch koláča. Ozdobte celými jahodami. Následne dajte znovu na 30 minút chladiť.
Po tejto dobe vyberte vychladnutý dezert z formy, nakrájajte ho na malé kúsky a podávajte.
Dobrú chuť.

Zdroj: recipe52.com

You Might Also Like