Dnes Vám predstavíme lahodný jahodový krém mascarpone do pohárov, ktorý sa úplne rozplýva na jazyku.
Potrebujeme:
25 dkg mascarpone
0,5 kg bielej čokolády
2-2,5 dl smotany na šľahanie
10 dkg práškového cukru
40 dkg jahôd
Postup:
- Bielu čokoládu roztavte vo vodnom kúpeli. Mascarpone zmiešajte s polovicou práškového cukru a pridajte bielu čokoládu a šľahačku, ktorú ste si pripravili zo smotany.
- Polovicu jahôd roztlačte vidličkou, zmiešajte so zvyšným práškovým cukrom. Druhú polku jahôd nakrájajte na polovice.
- Navrstvite do pohára jahody, krém, jahodovú omáčku a vrstvenie opakujte. Na vrch ozdobte jahodami. Uložte do chladničky. Dobrú chuť. Zdroj: ketkes.com